Kategorier
Live Nyheter

Big Bang @ Sentrum Scene, Oslo

Omtrent samtidig som klokkene ringer julen inn inviterte Big Bang Oslos borgere til et avbrekk fra tidens tjas og mas og gjorde det med stil. Foran et så å si utsolgt Sentrum Scene bød de opp til dans og leverte en konsert verdig et av Norges beste liveband.

Lørdag 16. desember 2017

Omtrent samtidig som klokkene ringer julen inn inviterte Big Bang Oslos borgere til et avbrekk fra tidens tjas og mas og gjorde det med stil. Foran et så å si utsolgt Sentrum Scene bød de opp til dans og leverte en konsert verdig et av Norges beste liveband.

De begynte en liten jam som endte i «Major Pronin» til stående ovasjoner og allerede her var allsangen i full gang, en allsang som kunne høres godt til de aller fleste låtene kvelden igjennom. Lyden var knall, bandet låt som vanlig som en kule og da er det ikke mye som kan gå galt. Sjefsmajor Øystein Greni hadde full kontroll på både band og publikum og fikk taket til å løfte seg hver gang han ropte «Oslo!».

Et kobbel av gjesteartister var invitert til kveldens strabaser, deriblant Tuva og Erik fra Valkyrien Allstars og ga blant annet klassikeren «Wild Bird» et nytt løft. Publikum spilte på lag denne kvelden, og viste at gamle og gode «Girl In Oslo» fortsatt er en favoritt blant de aller fleste fremmøtte.  Og når Greni jekka seg en pils og skåla med publikum var kvelden hans. Litt flåsete sagt kanskje, men jeg setter pris på at meget dyktige musikere kan nyte øl på scenen.

De kastet ikke bort tid på mye snakk mellom låtene, men der det ble vekslet ord var det en ydmyk frontfigur som takket for oppmøtet. Det var skikkelig moro å bevitne folk bakerst i salen der undertegnede befant seg ta helt av og rocke til låtene som ble fremført. Ikke mye tid til den sedvanlige skravlinga og mobilbruken, og det er et meget godt tegn på et band som klarte å holde på fokuset til publikummet sitt.

Nye gjesteartister kom da et kor brått kom på scenen under «Isabel», et mektig grep men lyden på koret var dessverre litt lav. Litt mer volum på de og jeg tror gåsehuden hadde vært brutal. En ny gjesteartist jeg ikke fikk med meg navnet på bidro på et par låter og viste frem gitartekket sitt på en meget bra måte, spesielt når kun hun og Greni dro en låt alene. Veldig imponerende og kult. Og mannen med verdens kuleste navn Olga fikk også lov til å være med på strabasene.

Innertierne ble spart helt til slutt, nemlig «To The Mountains» som virkelig satte fyr blant publikum, spesielt da Greni slang seg ut i publikum og crowdsurfa under gitarsoloen, og ikke minst kveldens avslutter «Like Americans Do» hvor Valkyrierne nok en gang fikk bli med på moroa. Full gåsehud låta igjennom, og da han dro en hyllest til Prince og «Purple Rain» mot slutten var det selve høydepunktet på en meget bra kveld på jobb. Som vanlig.

5/6 | Sven O. Skulbørstad 

Foto: Arash Taheri