Kategorier
Nyheter Skiver

Alter Bridge | The Last Hero

Alter Bridge er aktuelle med sitt femte studioalbum. Åpningslåta “Show Me A Leader” starter med en interessant intro og utvikler seg til en fengende førstesingel. “The Other Side” har noen fete gitarriff, som det for øvrig er en del av på denne skiva, ettersom både Myles Kennedy og Mark Tremonti vet å traktere sine instrumenter.

Napalm Records

Alter Bridge er aktuelle med sitt femte studioalbum. Åpningslåta “Show Me A Leader” starter med en interessant intro og utvikler seg til en fengende førstesingel. “The Other Side” har noen fete gitarriff, som det for øvrig er en del av på denne skiva, ettersom både Myles Kennedy og Mark Tremonti vet å traktere sine instrumenter – de spiller sågar på 7-strings gitar for første gang.

Myles Kennedys vokalprestasjoner kan til tider ligne en smule på Mike Patton, dog kan han bli noe slitsom å høre på i lengden. “My Champion” er den mest tilgjengelige låta med en særs catchy melodi, tett etterfulgt av “Poison In Your Veins”, “Cradle To The Grave”, “Loosing Patience”, “Crows On A Wire” og halvballaden “You Will Be Remembered”. “This Side Of Fate” har et parti som minner om Muse sin “Uprising” – dette er også skivas lengste spor, og kanskje den mest spennende oppbyggingsmessig.

“The Last Hero” er et slags konseptalbum hvor alle låtene handler om tidløst heltemot, enten i form av mangel på gode ledere, behov for positiv påvirkning eller en hyllest til gamle helter. Et solid album fra denne postgrungekvartetten.

4/6 | Marianne Lauritzen

Utgivelsesdato: 07.10.2016