Kategorier
Multimedia Nyheter

Accept | Restless & Live DVD

Det er litt av en pakke de gir fra seg, de gamle tyske legendene. Hele 18 spor dekker DVDen som er tatt opp fra showet de gjorde under Bang Your Head!!!-festivalen i Balingen i 2015, og de dekker det aller meste fra tyskernes nå imponerende lange karriere. Mye har skjedd siden jeg falt av en gang på tidlig 90-tall, deriblant utbytte av godeste Udo Dirkschneider som de aller fleste sikkert har fått med seg, og jeg kan vel ikke med hånden på hjertet si at vokalen til «nykomling» Mark Tornillo umiddelbart satte seg i mine sarte ører.

Nuclear Blast

Accept Restless Live DVDDet er litt av en pakke de gir fra seg, de gamle tyske legendene. Hele 18 spor dekker DVDen som er tatt opp fra showet de gjorde under Bang Your Head!!!-festivalen i Balingen i 2015, og de dekker det aller meste fra tyskernes nå imponerende lange karriere. Mye har skjedd siden jeg falt av en gang på tidlig 90-tall, deriblant utbytte av godeste Udo Dirkschneider som de aller fleste sikkert har fått med seg, og jeg kan vel ikke med hånden på hjertet si at vokalen til «nykomling» Mark Tornillo umiddelbart satte seg i mine sarte ører. Men det er nå bare meg, det ser i hvert fall ikke ut til å plage de mange tusen tilskuerne som ekstatisk tar imot sine helter og er med på å skape en nydelig ramme rundt konserten fra start til slutt, og da må jeg bare gå ut ifra at det også gjelder den gjengse Accept-fan.

En litt småartig detalj rundt konsertfilmen er hvordan «supernykomling» og rytmegitarist Uwe Lulis totalt er henvist til statistrolle. Det tok faktisk tre-fire låter før jeg i det hele tatt la merke til at det var en femtemann med på scenen. Lyden hans ligger veldig langt bak i lydbildet, knapt hørbart faktisk, og praktisk talt hver eneste gang han dukker opp på skjermen blir det raskt kuttet til et annet kamera. Først over halvveis inn i konserten under «Losers And Winners» blir han tilegnet en egen solo og får litt tid i rampelyset han også, med sine 15 seconds of fame.

Ellers er det gøy å se samspillet mellom de to siste gjenværende originalmedlemmene Wolf Hoffmann og Peter Baltes. De ser oppriktig ut til å storkose seg sammen fortsatt etter alle disse årene, og shower, poser og ildner opp publikum hele konserten igjennom. De har også i stedet for den høyst oppbrukte gitar-/bass-/trommesolo-delen av en konsert valgt å slå dette sammen til en slags jam mellom de to og nytrommis Christopher Williams, som for øvrig gjør en meget solid jobb bak slagverket ellers også. Det synes jeg er et meget bra trekk av bandet all den tid show-off soli bør og skal tilhøre fortiden. Et eksempel til etterfølgelse der altså.

DVDen åpner passende nok med samme åpningsspor fra sisteskiva «Blind Rage», «Stampede», og avslutter ikke overraskende med «Balls To The Walls» og innehar derimellom en finfin miks fra de fleste deler av bandets svimlende lange karriere som nevnt. Lydkvaliteten er meget bra, bildene like sylskarpe, og filmen i sin helhet viser en super interaksjon mellom band og fans. Jeg kan ikke for mitt liv fatte annet enn at «Restless & Live» må være purt gull og en ren innertier for Accept sine tilhengere. Men skulle jeg trekke ned på noe, foruten en litt masete vokal og bruken av gitarist/statist, må det være fraværet på bonusmateriale. En liten halvtimes «bak scenen»-film rundt konsertbegivenheten og rammen rundt med noen intervjuer eller lignende hadde gjort seg veldig.

Men du får det du betaler for altså – en drøy halvannen times livevideo med Accept knallbra produsert. Ikke så verst det heller tross alt.

4,5/6 | Sven O. Skulbørstad 

Utgivelsesdato: 13.01.2017

Les også intervjuet vi gjorde med Accept for et par år siden!