Kategorier
Live Nyheter

The Dogs @ Tribute, Sandnes

The Dogs er i disse dager på vei i studio for å spille inn oppfølgeren til kritikerroste «El Verdugo», men før de kjører alt fokus inn på det nye så grep de muligheten til å gjøre en siste gig. Ifølge Kristopher Schau så måtte han mase seg til spillejobben på Tribute i Sandnes.

Fredag 23. september 2022

The Dogs er i disse dager på vei i studio for å spille inn oppfølgeren til kritikerroste «El Verdugo», men før de kjører alt fokus inn på det nye så grep de muligheten til å gjøre en siste gig. Ifølge Kristopher Schau så måtte han mase seg til spillejobben på Tribute i Sandnes. Om det stemmer skal være uvisst, men deres tilstedeværelse her i kveld er uansett særdeles kjærkomment. Dette er faktisk første gang The Dogs spiller i Sandnes. 

Når klokken sniker seg sakte innpå 22.30 inntar The Dogs scenen på Tribute og det som skal vise seg å bli et timelangt sett sparkes i gang! Innledningsvis lener gjengen seg på den utvidede katalogen sin og gjengangere som «Who’s Gonna Pay» og «Are You With Him Now» leveres med typisk stor innlevelse fra bandet – og da i særklasse av Schau og bassist Tommy Reite. 

Når vi endelig får servert en låt fra nyskiva blir det i form av første singel «Melt». Den vil jeg tippe blir et fast innslag i konsertene til The Dogs framover. Rett og slett en klasselåt!

Nevnte Tommy Reite imponerer stort i kveld og har tilført bandet noe nytt, noe farlig. Han gir absolutt alt i kveld og svetten spruter av den særdeles aktive nordlendingen. Han leverer til og med den klassiske manøveren til Lemmy, der han holder bassen opp som et gevær og «skyter» på publikum. 

Kristopher Schau har publikum i sin hule hånd gjennom hele konserten og kan ikke gjøre noe galt på Tribute i kveld. Han beviser dette når han får hele Tribute til å sette seg ned på gulvet for å komme nærmere djevelen – jeg tror faen meg folket som jobber i baren også gjorde som maestroen sa! Så smeller de i gang med «Where the Man Beast Crawls» og sjappa går av hengslene. 

Rosinen i pølsa og høydepunktet i kveld blir for min egen del når de gjør en førrykende versjon av «Armed and Fairly Well Equipped» og gjør med det noe som selv ikke Turboneger gjør – nemlig spiller gammal Turbo! Dæven for en trivelig overraskelse og jeg håper de vil fortsette å spille den oftere framover. Den låten er for bra til og ikke bli spilt Live! Hører dere Thomas Seltzer og co?

Kvelden avsluttes med låten «Oslo» og det noe korte settet er dessverre over. Jeg tror mange ble overrasket da «Cheers»-låten kom over høyttalerne og bandet gikk av scena. 

The Dogs er som en fin vin – de blir rett og slett bare bedre og bedre. De spiller aldri en dårlig gig og gir aldri ut en dårlig skive. La oss håpe det fortsetter. 5/6

Tekst: Glenn Knudsen
Foto: Stian Sele