Kategorier
Nyheter

NRMs beste konsertbilder 2018

Norway Rock Magazine har et lite team med fotografer som vi er veldig stolte av, og vi vil med dette presentere de konsertbildene som de selv er mest fornøyde med i løpet av året som har gått, samt en liten kommentar til hvert bilde. Enjoy! 

Norway Rock Magazine har et lite team med fotografer som vi er veldig stolte av, og vi vil med dette presentere de konsertbildene som de selv er mest fornøyde med i løpet av året som har gått, samt en liten kommentar til hvert bilde. Enjoy! 

Først ut er vår irske sjefsfotograf, Anne-Marie Forker:


Slayer i Oslo Spektrum, desember 2018.
«Slayer fired up Oslo on their final World Tour with spectacular lighting and a ton of pyro. I wanted to capture Tom Araya surrounded by fire, which reminded me of the title of the Slayer track ‘Born of Fire’. See them next year at Tons of Rock.»


Tom Morello fra Prophets of Rage, Sentrum Scene, Oslo, juli 2018.
«Tom is an amazing guitarist and an advocate of freedom of expression. I loved how he expressed himself freely here, yelling into my lens. Communication between musician and photographer is rarely more direct than this.»


Simone Simons fra Epica, Tons of Rock, Halden, juli 2018.
«I took this shot during exceptionally heavy rain.  Simone leant back on stage, where she was dry and sheltered, but I thought it looked like she was enjoying the downpour. I also liked the depth the rain added to the image.»


Gary Numan på Parkteatret, Oslo, mars 2018.
«One of my favourite people to photograph, this was taken during Gary’s first ever gig in Oslo. I enjoyed how he looked like a lost character from a dystopian world. The lights behind almost look like doorways. He shared the photo on Facebook.»


Michael Starr fra Steel Panther, Sentrum Scene, Oslo, februar 2018.
«A tight spangly costume straight out of 1985, Michael decided to show the ladies how flexible he is! The light and colour at the Steel Panther show was dazzling and this is a classic glamrock frontman pose. Michael posted the pic on instagram, stating ‘Flexibility is key when rocking a crowd’s genitals off… Killer ?’«


Roger Waters, Telenor Arena, august 2018.
«It was a dream come true to photograph living legend Roger Waters, who has been one of my favourite artists ever since I heard his work with Jeff Beck on ‘Amused to Death’.  Although he has a reputation for being angry, I could see the joy he still experienced from performing live.  In this photo he is reacting to the crowd singing along.»


Lzzy Hale fra Halestorm, Rockefeller, Oslo, oktober 2018. 
«A master of the stage, Lzzy also has an impressive vocal range – I wanted to capture one of her gutsy growls as she rocked the Rockefeller.»

Brett Anderson fra Suede, Hammersmith Apollo, London, oktober 2018.
«Brett absolutely blew me away with this live performance. He rarely kept still. I definitely burned a few calories running around in front of the stage!  I wanted to capture that energy in a jump.»


Mikael Åkerfeldt fra Opeth, Tons Of Rock, Halden, juli 2018.
«This shot was taken during a powerful guitar solo as the sun was setting over Tons of Rock. My personal highlight of the festival.»


Elina Siirala fra Leave’s Eyes, Sentrum Scene, Oslo, oktober 2018.
«The light and smoke behind Elina framed her nicely, almost as if she was in a studio. The warm tones of her skin contrast nicely with the cold tones behind her.  Also, two words come to mind – steaming hot!»


Shagrath fra Dimmu Borgir, The Roundhouse, London, desember 2018.
«Dimmu Borgir have beautiful cold lighting and amazing stage presence.  It’s not every day that Shagrath glares at you, I simply had to capture the moment. He liked the photograph.»

Joe Bonamassa i Brighton Centre, mars 2018.
«I thought the light coming down on Joe looked like it was fuelling his blistering guitar solo.»

 

Følgende blinkskudd har vi fått fra vårt nyeste team-medlem Anine Desire: 
Molly Sides fra Thunderpussy på Krøsset, september 2018 
«Krøsset er alltid litt utfordrende med tanke på liten scene, og publikum tett opp i scenen. Ikke alltid lyset er optimalt, men det fungerte ganske fint denne gangen.  Dette er kanskje et av bildene mine fra 2018 som jeg liker best. Det er stilrent og rolig, samtidig som uttrykket til artisten kommer tydelig frem.»

Eivind Staxrud fra Big Balls på Vulkan Arena, desember 2018
«Det å være med på avslutning av et band er alltid gøy, spesielt når alle gir alt og man får frie tøyler når det kommer til foto. Det å skyte fra publikum isteden for fotopit synes jeg gir en annen dybde til bildene og jeg synes derfor det alltid er ekstra gøy når man får gjort det, og får bra bilder!»

Rocket Queen fra The Cocktail Slippers, Herr Nilsen, november 2018 
«Utfordringene rundt denne konserten var liten scene med dårlig tilgang for foto, mye folk tett inntil scenen og relativt dårlig lys, men det hjelper når artistene poserer for kamera. Det hever både bildemateriell og egen opplevelse. Jeg digger når artistene poserer og lar meg komme nærme!»

 

Vår egen favorittbergenserbabe Synne Nilsson har følgende egne favoritter:

Matt Heafy fra Trivium på Rockefeller, Oslo, mars 2018 
«Alltid utrolig kult å få ta bilder av artister man er fan av. Ble fort et par rolige headbangs innimellom slagene.»

Doug Aldrich fra The Dead Daisies på Parkteatret, Oslo, april 2018
«Doug Aldrich er jo en utrolig dyktig gitarist, og her med DENNE gitaren – blir ikke bedre enn det!»

The White Buffalo på Rockefeller, Oslo, april 2018
«Ganske så fornøyd med lyseffektene i dette bildet, om jeg får si det selv. Og for en stemme det er på Jake Smith!! En av de fineste konsertene i 2018.»

Winston McCall fra Parkway Drive på Rockefeller, Oslo, juni 2018
«Jeg så Parkway Drive to ganger tidligere i løpet av sommeren – begge de andre gangene var det et sinnsykt pyroshow hvor trommisen til tider spilte opp-ned. Konserten på Rockefeller ble nesten som en intimkonsert, men med et like vilt (om ikke enda villere) publikum. Det var til tider litt vanskelig å holde seg på beina da hele fotopitten ristet med både publikum og musikken.»

Joey Jordison fra Sinsaenum på Parkteatret, Oslo, oktober 2018
«Sinsaenum på Parkteateret var noe jeg ikke hadde noen kjennskap til på forhånd (utenom trommisen, selvfølgelig). Også her var det umulig å bevege seg rundt uten å kjenne på nakkerykninger. Det at også Attila fra Mayhem dukket opp; gjorde konserten til en av de beste konsertopplevelsene for meg i 2018.»

 

Til slutt har vi hanen i kurven, Geir Kihle Hanssen, med følgende perler :

Michael Eriksen fra Circus Maximus på Rockefeller, Oslo, 18.mai 2018
«Dette bildet er egentlig flaks at ble til. Vokalist Michael Eriksen lente seg ut og pekte mot en fan, men det hele skjedde så raskt at jeg rakk bare såvidt å løfte kamera og skyte tilfeldig løs. Jeg var heldig og traff med det aller meste. Lyset ble dramatisk og uttrykket kraftfullt.»

Queen + Adam Lambert, Telenor Arena, 17.juni 2018
«En shoot som kunne potensielt blitt veldig vanskelig. Vi ble lovet tilgang til pit foran scenen, men i siste liten ble dette gjort om til front of house, som er ved lydbordene. I Telenor Arena er dette ganske langt bak, men jeg mer eller mindre tilfeldigvis tatt med teleskopobjektiv, så det ordnet seg. Kvelden var min første i Telenor Arena så jeg visste ikke hva jeg kunne forvente, men foruten å måtte ta bilde over hodene på publikum i golden circle var det en gøyal kveld!»

Sharon den Adel fra Within Temptation på Sentrum Scene, Oslo, 23.oktober 2018
«Within Temptation var et band jeg hadde gledet meg en stund til å dekke fordi de er kjent for et teatralsk uttrykk på scenen. Dette er slikt som pleier å ende opp med kule bilder, og kvelden var intet unntak. Flere av bildene fra denne kvelden føler jeg kunne vært deltagere i «mine beste bilder i 2018″, men jeg ville holde meg til ett fra den enkelte artist.» 

Charlie Starr fra Blackberry Smoke på Sentrum Scene, Oslo, 25.oktober 2018
«Lysene denne kvelden var ganske vanskelige, da det meste var ok belyst bortsett fra kraftige spotlights som kom rett ovenifra og ned. Dette gjorde at artistene på de fleste bildene fikk for mye lys i ansiktene, og i bildet jeg har valgt er intet unntak. Allikevel ble et av bildene blant de mest vellykkede i år. Vi fotografer får som regel kun de tre første sangene til å ta bilder før vi blir vist ut, og dette bildet ble tatt mens vi var på vei ut. Tatt i absolutt siste liten med andre ord.»

Gunhild Sundli fra Gåte på Sentrum Scene, Oslo, 17.november 2018
«Tidligere i 2017 fotograferte jeg Gåte i lysstudio for coverphoto til Norway Rock, og hadde god tone med artistene. Jeg så frem til å dekke dem live også, og det skulle det vise seg at jeg hadde all grunn til. Flere av bildene denne kvelden kunne også vært kandidater for «mine beste bilder i 2018″, men dette stod frem fordi uttrykk, lys og utsnitt klaffet i samme øyeblikk.»

Prepple fra DumDum Boys på Rockefeller, Oslo, 6.desember 2018
«DumDum Boys har alltid vært et band jeg har vært glad i fra ungdommen av. Per Øivind «Prepple» Houmb kan dette med scenetekke og har alltid visst å lage show. Dette bildet ble tatt under et av hans mange krumspring på scenen der han strakk seg ut mot publikum på scenekanten. Jeg måtte hoppe til siden og snu meg rundt for å få rett vinkel, men jeg rakk det rett før han var på vei bort igjen.»

Alex Møklebust fra Seigmen på Rockefeller, 19.desember 2018
«Seigmen er kjent som kanskje Norges beste live band, noe som er noe de har levert bevis på gang på gang. Vokalist Alex Møklebust er dyktig på å lage et dramatisk uttrykk på scenen og de fleste fotografer vet å være klar for når han slår til. Denne gangen var jeg tilfeldigvis på en god plass for å få god vinkel og ble veldig fornøyd med resultatet. Alex var tydeligvis enig da han valgte å dele dette bildet på sin egen instagram-konto i etterkant også, noe som jeg personlig som lang fan av bandet tok som et stort kompliment.»