Kategorier
Skiver

Diverse Artister  | 2018: Pønk i Norge

Her finnes alt fra glapønk med Sugar Louise og skapønk med Norsk Råkk til reinspikka hardcore med The Nika Riots. Altså et meget bra spenn og variasjon med samtlige 19 bidragsyterne. Legg til litt ekstra oppmerksomhet på grunn av covervalget med alien-Listhaug og pønken lever i beste velgående i 2018.

Fucking North Pole Records

For ikke lenge siden kom jeg med en påstand om at det måtte gro særdeles godt i norsk pønkmiljø for tiden, noe «2018: Pønk I Norge» understreker på en høyst bekreftende måte. Her finnes alt fra glapønk med Sugar Louise og skapønk med Norsk Råkk til reinspikka hardcore med The Nika Riots. Altså et meget bra spenn og variasjon med samtlige 19 bidragsyterne. Legg til litt ekstra oppmerksomhet på grunn av covervalget med alien-Listhaug og pønken lever i beste velgående i 2018.

Mitt største problem med de aller fleste pønkesamlere er at de vanligvis består av 70% ræl, men det problemet har ikke denne samleren. Kunne kanskje ha valgt en litt annen åpner enn Kryp sin «Gud Ga Mæ En Liten Kuk» – ikke at det i sånn forstand er noe voldsomt i veien med hverken band eller låt, men t litt våsete førsteinntrykk gir den nok. Alle de forventede høydepunktene, som de tidligere nevnte – men også Pappasaft, Exploding Head Syndrome, Astmatisk Gapskratt, Freedumb, Veislakt, Pay To Breathe og Rise Above leverer så bra som de både kan og skal på hver sin måte – men her oppdages det også nye fine bekjentskaper som Rumblin’ Retards og Pandemi.

Noe rusk er det her også, men i såpass liten grad at skippeknappen stort sett forblir ubrukt under skivas 44 minutter lange avspilling. Som nevnt er de aller fleste genrer innen pønk og hardcore representert, og du skal være bra kritisk surpønker for å ikke finne noe gøtt her.

4,5/6  | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato: 21.09.2018