Wolfmother @ Sentrum Scene, Oslo

Torsdag 5. mai 2016

Det har faktisk gått ni år siden sist gang Wolfmother spilte i Oslo, den gang på både Sentrum Scene og på Norwegian Wood-festivalen i løpet av noen måneder. Det tok da heller ikke lang tid før årets annonserte, og utsolgte, konsert på Rockefeller ble flyttet til det enda større Sentrum Scene, grunnet den store pågangen. Og hvilken retur det var! Hardrockbandet slo ut i full blomst med et slag til tarmen fra første låt.

Wolfmother startet med «Victorious», tittelsporet fra deres nyeste album, og publikum var helt med fra første akkord. Det er ingen tvil om hvilket album både publikum og bandet setter i høysetet. Hele ni låter ble presentert fra bandets selvtitulerte debutalbum, og «fra Woman», låt nummer tre på dagens setliste, og til avslutningen med «Joker & the Thief», sto stemninga i taket blant publikum.

Bandets soleklare leder, frontmann, vokalist og gitarist Andrew Stockdale tok selvsagt også ansvar for kontakten med publikum, og dro dem med på en gripende tur som skulle vare i den neste halvannen timen. Og sjelden har jeg opplevd en konsert med bedre stemning på Sentrum Scene. Noe av det merkeligste var at det forholdsvis unge publikummet ikke var et typisk rockepublikum, men mer pyntelig vestkantungdom og hipstere av selfiegenerasjonen. For undertegnede var det morsomt å se korthårede med strigla sveis stå og headbange hele konserten.

Wolfmothers keyboardist og bassist Ian Peres var også en showmann, og ligner litt på en yngre utgave av Geezer Butler fra Black Sabbath. Måten han hælsparker bassen på plass – fra tangenter til bass – er litt av et skue. Fra bass til tangenter og tilbake til bass igjen med ett slag, gjorde Peres en dobbel jobb og ledet sin side av scenen som en sjef. Bandets nyeste medlem er trommis Alex Carapetis – og for en bombastisk og hardtslående, men likevel presis trommis han er. Til tider brakte han bandet til nye høyder i sin liveopptreden.

Gjennom hele konserten leverte Wolfmother varene med magi og energi. De ga jernet fra første til siste låt, og ble belønnet med øredøvende jubel og applaus fra et entusiastisk publikum gang på gang, ikke minst da de avsluttet sitt sett med to favoritter som ekstranumre, «Vagabond» og «Joker & the Thief».

For oss som er oppfostra på musikk fra slutten av 60- og begynnelsen av 70-årene, bærer Wolfmother flagget videre med stolthet. Dette er essensen av Led Zeppelin møter Black Sabbath med en tung dose av Deep Purple. Med andre ord, denne konserten var verdt hver krone! Blir det intervju i et kommende nummer av Norway Rock Magazine? Åh jada.

5/6 | Victor Midtgård

Foto: Arash Taheri