Sepultura @ Union Scene, Drammen

Lørdag 7. november 2015

Sepultura stormet scenen i lille Drammen til annonsert tid, og åpnet med ”Troops Of Doom”, etterfulgt av ”Kairos”, til publikums fornøyelse. Bare to låter hadde blitt spilt og Union Scene var allerede i fyr og flamme. Jeg må ærlig innrømme at Sepultura med Max Cavalera og Sepultura med Derrick Green er to forskjellige ting, interessant var det dog å se publikum spise ut av Derricks hånd. Han kontrollerte publikum ved å svinge de frem og tilbake, mest fordi Derrick ikke klarer å stå på ett sted av gangen i mer enn to sekunder.

Låter som “Propaganda”, “Breed Apart” og “Inner Self” ble spilt. De leverte låt etter låt og det var like mye futt i hver av låtene. “Choke” fikk publikum til å bli helt ville, samtidig som Derrick oppfordret til en mosh-pit, noe som for første gang ble fullført på den måten det skal fullføres på. Komplett kaos. Sepultura hadde så vidt satt i gang showet, det var en ganske uforutsigbar setliste og de avvikte fra det som originalt sto på setlista deres. De fortsatte showet med låter som “From the Past Comes the Storms” og “Territory”. Det var også en del coverlåter, bl.a “Orgasmatron” av Motörhead og “Policia” av Titas. Sepultura hadde allerede spilt en time og de var ikke halvveis ferdig. Publikum fikk valuta for pengene, det hadde de kanskje ikke om de hadde spilt i Oslo. En gledelig reggae-jam kom plutselig midt i setlisten og det ga publikum tid til å få tilbake pusten, før stormen var i gang igjen. Som en orkan løp Derrick frem og tilbake og slo på trommene sine, svett og glinsende. Smilende og i godt humør var resten av gutta også.

Når låtene “Ratamahatta” og “Roots Bloody Roots” ble spilt skjønte alle at konserten var ved veis ende, men etter å ha holdt på i nesten to timer var det kanskje ok for alle å ta kvelden. Det var en sinnssykt fet kveld med god stemning.

5/6 | Linda Nur Chbib

Foto: Linda Nur Chbib